Hva er den mest rocka drikken du kan tylle i deg som ikke er alkoholholdig? Er det noen tvil? Det er jo kaffe såklart. Kaffe, kaffe og atter kaffe! Det går ikke en eneste dag uten at jeg får i meg minst 5 kopper kaffe, og da overdriver jeg ikke. Får jeg ikke et såpass antall kopper risikerer jeg å gå på en skikkelig smell hva hodepine angår, men når jeg tenker meg over så er jo ikke det så rart.

For en del år siden forsøkte jeg å slutte å drikke kaffe rett og slett fordi jeg fikk problemer med magen. Jeg sluttet på dagen, enkelt og greit, men en dag våknet jeg med en grusom hodepine. Jeg mener, den var hinsides det jeg noen gang hadde kjent før. Jeg kjørte på butikken og kjøpte Paracet og tok en dugelig dose for bli kvitt uhyret som herjet i hodet mitt, men tror du at det hjalp? Absolutt ikke, og jeg kaldsvettet omtrent og dro på ettermiddagsjobb med bankende skalle. Det var ekstremt ubehagelig for å si det mildt.

Da jeg kom på jobb klagde jeg min arme nød til en voksen kvinnelig kollega av meg, og hun var vel 25-30 år eldre en meg – en skikkelig ringrev med andre ord, og hun syntes jo dette var trasig. Hun spurte deretter om jeg ville ha en kopp kaffe, men det takket jeg nei til, og sa at jeg hadde sluttet på grunn av magen.

Du kune nesten se en lyspære tennes over både hennes og mitt hode akkurat da jeg hadde sagt det, og vi skjønte naturligvis at det var kaffeabstinenser jeg hadde. Jeg drakk et par kopper på fem minutter, og etter ti minutter fikk jeg en følelse i kroppen som kjentes helt fantastisk ut. Jeg fløy og smertene i hodet ble sakte men sikkert avløst av velbehag. Det var helt utrolig og det er nesten så det ikke skulle gå an!

Siden den gang har jeg vært en edsvoren kaffedrikker og jeg har til og med brukt forbrukslån til å investere i en skikkelig Krups kaffekoker som maler ferske bønner! Fint skal det være sa kjerringa og dreit i et cocktailglass!