Hvis valget skulle stå mellom en bobil og en campingvogn, så ville det har vært en meget enkel avgjørelse for min egen del. Jeg hadde naturligvis gått for vogna, og det er noen få enkle men meget viktige grunner til akkurat det.

En bobil er rett og slett for ‘kjedelig’ selv om de naturligvis er flotte nok i seg selv. Det er ikke dét det går i for å si det slik. Vet ikke helt altså, men jeg synes bobil rett og slett er litt for ‘gubbete’ og jeg føler ikke at jeg er helt der ennå. Derfor blir jeg dobbelt overrasket når jeg ser så mange unge mennesker etter veien som har tatt opp lån for å kjøpe seg en bobil! Hva pokker? Hva med familie? Det er jo håpløst å dure rundt i en bobil med tre unger, er det ikke? Jo, jeg skjønner jo at det kan være liggeplasser nok, men i alle dager da: det må jo bli svinaktig trangt og mye ståk og bråk?

Men campinglivets gleder handler jo om å leve trangt på hverandre over en gitt periode, og da er det viktig at man i alle fall har godt vær slik at man unngår å bli sittende inne. Men tilbake til temaet mitt: den kanskje viktigste grunnen til at jeg ville valgt en vogn fremfor en bobil er enkelt og greit behovet for transport uansett hvor man måtte være? Hvis du har stoppet på et sted som er et stykke unna en butikk, og har satt opp et markisetelt på bobilen, så er du faktisk nødt til å pakke ned hele greia bare for å dra å handle. Har du vogn er det bare å bruke bilen til akkurat den transporten du måtte ønsker – verre er det faktisk ikke.

Dette er det aller viktigste punktet for meg når det gjelder bobil kontra vogn, og uansett om man står på en campingplass eller fricamper så vil dette transportbehovet ikke dekkes med en bobil – med mindre man er villige til å bryte opp leir hver gang man skal noen steder.