Danmark er et land som står oss nordmenn nært og vi har i årevis valfartet med både båter og biler for å oppleve litt av det som vi forbinder med det typisk danske. Hva er det jeg snakker om egentlig?

Ja, hva er det egentlig vi forbinder med Danmark? Billig øl? Javisst! Pølser? Å ja! Deilig bakverk? Absolutt! Snaps? Jepp! Avslappet stemning? Helt klart! Dette er bare noen små ting som vi nordmenn forbinder med vårt naboland, og det fanger kanskje litt av essensen med dette landet. På samme måte er jo Norge kjent for fjell, fjorder, fisk og streng alkohollovgivning…. og et høyt kostnadsnivå.

Nei, det er virkelig noe spesielt med Danmark og dette sørger for at vi nordmenn trekkes dit nokså ofte. Det er så mye spennende å gjøre der som vi ikke har muligheten til i Norge, og en av de tingene ser du her.

Nå skal jeg ikke gå inn på norsk spillpolitikk og årsaken til det er enkel: jeg gidder rett og slett ikke, og velger heller å fokusere på det som er litt mer morsomt.

For det som er virkelig interessant med vårt nabofolk er naturligvis språket. Jeg forstår absolutt ingenting av dansk – ingenting! Og ikke få meg til å begynne på tallsystemet for det er helt meningsløst i mine ører. Vi har jo noen norske komikere som har tatt opp akkurat dette temaet med danskene og språket deres, og de jeg snakker om er naturligvis Atle Antonsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansen.

Hvis du ikke har sett sketsjen deres så kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale dét. Det er hysterisk morsomt og tar jo selvsagt hele denne problemstillingen på kornet. Sketsjen går under navnet Kamelåså, og handler kort og greit om at en mann har punktert og må inn i en butikk for å finne slange – og det går jo ikke ettersom kjøper og selger overhodet ikke forstår hverandre.