Hvilken musikk man liker er naturligvis forskjellig og spør du 100 stykker om deres favorittartist kan du for risikere å få 100 forskjellige svar! For min egen del er det naturligvis rocken som gjelder, og det deler jeg med mange andre.

Rock vekker de deiligste følelser i meg, det er jeg faktisk nødt til å si, men å sette ord på hvilke følelser det er klarer jeg nesten ikke. Dessverre er det så altfor sjelden at jeg opplever at ny rock som kommer ut er god, for jeg føler at den har blitt banalisert og gjort mer poppete for å si det slik.

Det er litt lite trykk i mye av det som kommer, og jeg husker for eksempel med gru den gangen da band som Nickelback og Creed ble lansert som rockeband! Det gjorde vondt langt inn i sjelen og ryggmargen min, og denne popmusikken var så langt unna rocken som man kunne komme. At disse bandene i dag er mer eller mindre borte er en lettelse!

Det finnes dog hederlige unntak, og nå skal jeg ikke påberope meg å ha oversikten i dag over alt som kommer ut. Ettersom man begynner å dra litt på årene så mister man litt piffen og lysten til å holde seg oppdatert – og sånn er det bare og det er en ærlig sak.

Men jeg har naturligvis et favorittband og det er mulig at jeg har trukket det frem tidligere. Jeg tenker her naturligvis på Foo Fighters og den store musikalske helten min som styrer showet der. Jeg snakker selvsagt om Dave Grohl som jeg ikke kan tro kan være noe annet enn et rockegeni. Han har laget så utrolig mange gode låter og er uten tvil et lite multigeni når det kommer til musikk. Jeg husker bare forventningene jeg hadde da han skulle spille trommer på Queens of the Stone Age’s album Songs For The Deaf… du verden for en fantastisk opplevelse det var å høre den platen. Det er nærmest et helstøpt album, og hvis du ikke har hørt på den er det virkelig et album jeg kan anbefale!