Duke Nukem 3D

Barskere enn dette blir man bare ikke! Selveste Duke Nukem!

Altså! Man snakker om spill opp og i mente nå i dagens samfunn, men jeg blir nesten helt matt i knærne når jeg tenker på spillene i min pure ungdom. Det var ufattelig gøy og husk på at data bare var noe som såvidt var blitt allemannseie. PCer var dyre investeringer den gangen, og man fikk store beist av noen kabinett og skjermer som veide 100 kilo.

Men sånn var det og vi hadde det forbannet gøy. Jeg spilte endel spill men det var jo naturligvis begrenset hva man fikk tak i. Jeg husker spesielt godt tre forskjellige spill som jeg spilte en god del, og dette var legendariske Wolfenstein, Duke Nukem og ikke minst Championship Manager!

Skytespill var jo noe som var relativt nytt den gang da, og grafikk og slikt var ikke all verden å skryte av. Wolfenstein var jo spesielt omstridt ettersom det var så voldelig og blodig, og jeg husker at det var store diskusjoner omkring dette spillet. Dette spillet er dog ingenting mot det dagens unge opplever, og her kan man virkelig snakke om overdreven vold.

Vel vel, jeg er ikke her for å moralisere eller noe, men jeg tenker bare på hvor mange timer jeg brukte med det som jeg kaller for tekstspill – altså spill hvor det bare er tekst på skjermen. Jeg tenker da tilbake på Championship Manager og ikke minst Fotball Liga på Commodore 64! Japp, jeg hadde en Commodore 64 og den tror jeg faktisk befinner seg på loftet hos mine foreldre den dag i dag!

Der ligger den godt inntil videre og kanskje blir den verdt noen kroner en vakker dag? Ikke vet jeg, men det er helt utrolig hva folk samler på.

Men; jeg ønske at jeg var ung igjen og kunne spille! Eller, jeg kan jo spille hvis jeg vil det, men helt ærlig har jeg ikke mage til det for å si det sånn. Man har jo familie og jeg vil ikke bli en slik far som sitter med ansiktet i skjermen hele døgnet – man skal jo tross alt være et forbilde!