Å lage musikkvideoer er en stor kunst, og det er mange som går i fellen med å bruke kolossale summer på dette. Dette er ingen garanti for suksess, og det er ofte feelingen man sitter igjen med når man ser videoen som teller.

En musikkvideo er ikke bare selve videoen, men naturligvis også musikken. Ting skal klikke sammen, det skal fungere, det skal føles naturlig, det skal være en hellig symbiose og det skal være tøft.

For en som har en forkjærlighet for semihard musikk så er naturligvis Foo Fighters, som er et hederlig unntak blant all den elendige rockmusikken som kommer fra Statene, en av favorittene i så måte.

Låten og videoen jeg har tenkt å presentere er en av mine all-time favoritter fra bandet og jeg snakker da om The Pretender. Det er en låt som har en slik herlig nerve og trøkk, og når de i tillegg har laget en video av et slikt kaliber er det rett og slett bare å gi seg ende over.

Det er ingenting fancy med den, men vi får et oppstilt band i klassisk positur, og en herlig ‘enkel’ video! Når opprørspolitiet kommer inn… du gode gud!