Det er fredag og alle hjerter gleder seg – i hvert fall mitt. Det er duket for plenty mengder med kos og hygge og jeg ser virkelig fram til et par fridager. Litt fotball blir det nok og kanskje litt arbeid med hjemmesiden min.

Men apropos hjemmeside: det er akkurat dét tipset mitt i dag handler om. Jeg vet av erfaring at det er mange som ønsker å lage seg en ny hjemmeside men som rett og slett bakker ut fordi det er for vanskelig. Før i verden kunne det nok være komplisert å lage en hjemmeside, det er det ingen tvil om, men du verden som teknologien og programvarene har forandret seg de siste årene.

I dag er det faktisk ingen problem å lage en nettside, og hvis du ønsker å gjøre det så synes jeg du skal forfølge dette ønsket. På den siden jeg har linket til står det et fint stykke om akkurat dette, og der er det en programvare som heter WordPress som trekkes fram. Dette er løsningen på alle dine ‘problemer’ og som vil gjøre deg til en fullblods webmaster på kun kort tid.

Det eneste du egentlig trenger å tenke på er hva nettstedet ditt skal hete og hva det skal handle om – resten kommer til å gå på skinner, og det kan jeg faktisk love deg!

Du kjøper ditt nettsted og registrerer det hos en hostingtjeneste, som for eksempel One.com. Deretter logger du inn der på din konto og installerer WordPress. Når det er gjort logger du deg inn på ditt nettsted, velger et design og kan begynne å publisere materiale umiddelbar. Det er utrolig gøy og det er samtidig veldig enkelt. Designet til sidene dine trenger du ikke å tenke på og du kan velge mellom utallige tusen ferdiglagede design. Når du har funnet ett du liker klikker du bare installer og kan starte! Det er genialt og det er enkelt!

God helg til deg, og lykke til med din nettside!