Undertegnede benket seg ned foran tv-skjermen på lørdagen for å bevitne det som mange kaller som verdens musikalske freakshow – Melodi Grand Prix. Jeg hadde ikke hørt en eneste én av låtene og dette mente jeg utvilsomt var en styrke ettersom forutinntattheten var helt fraværende.

Så: det hele startet med Bratland, og dette var en låt som fungerte greit og som jeg mente kunne klare å vinne. Det ble bare nesten, men så fulgte det mye rart utover kvelden. Harrylåten fremfor noen hadde jeg heller aldri hørt før, og fikk ikke nevneverdig lyst til å høre den flere ganger.

Så kom Alexandra Joner, og dette var en låt jeg hadde forhåpninger til, men da jeg fikk se det smellrosa sceneinnslaget ble skuffelsen stor, og freakfaktoren forsterket. En litt mer klassisk tilnærming hadde etter min mening gjort seg bedre, og ikke noe som ser ut som om det er blitt klippet ut av en barbiefilm.

De som til slutt vant har jeg egentlig ingen kommentarer til og husker i dag ikke engang hva de heter. Det var totalt uinteressant og uengasjerende og ikke en låt jeg gleder meg til å se i den store europeiske finalen – ærlig talt. Kvelden ble avsluttet med Karin Park og dette var min soleklare favoritt denne kvelden. Jeg reagerte med ekstrem vantro da jeg registrerte at hun ikke engang var topp fire, og jeg vet ikke helt hva det forteller meg. Man skal selvsagt ikke karakterisere andre menneskers musikksmak ettersom denne er høyst subjektiv, men dette var allikevel overraskende.

At Bettan og Tor havnet topp fire og faktisk kunne vunnet var jeg ikke veldig overrasket over. Jeg humret litt for meg selv mens de sang og tenkte at ‘dette er en låt som faktisk kunne gjort det godt i Europa’.

Men til slutt: Eurovisjonen slutter aldri å forundre meg og jeg blir slike ‘skuffet’ hver gang over resultatene.