Som så mange andre mennesker så har du kanskje fått en bankkonto når du var ungdom og denne banken holder du deg kanskje til fortsatt i voksen alder? Hvorfor er det egentlig slik? Hvorfor har man en så stor grad av lojalitet til en bank? Er dette noe man får igjen for i form av bedre renter eller bedre kundebehandling? Ikke nødvendigvis, og når de lokale bankene nå i stadig større grad forsvinner, så forsvinner samtidig også det gode gamle forholdet man hadde til sin kontakt i den lokale banken. Men slik er det og livet endrer seg hele tiden, og det er derfor om å gjøre at du er en bevisst forbruker som vet akkurat hva du selv er ute etter.

Du har sikkert en vennekrets eller noen slektninger eller familie som omgir deg, og disse kan det vær verdt å lytte til fra tid til annen – selv om det naturligvis kan bli litt masete fra tid til annen. Kanskje har du en eller annen gang snappet om at de har sagt at de er superfornøyd med kontakten sin i banken og at denne personen er veldig hjelpsom. Hør med dem om hvem dette er og kanskje be dem om å avtale et møte for deg. Du har da et veldig godt utgangspunkt for å få en god kontakt du også, for felles bekjente er tross alt felles bekjente.

Selv om det er store banker som gjelder i Norge i dag, så er dette allikevel ingen hindring for deg å være en aktiv forbruker. Får du bedre rentetilbud andre plasser kan du presse din egen bank eller rett og slett melde overgang. Du skal slutte å være lojal, for hvis din kontakt ikke kan hjelpe deg med det du spør om så er denne personen kanskje ikke den riktige for deg. Du skal gjøre det som du er best tjent med, og når det gjelder bank så handler det om at du skal få mest mulig igjen for dine penger – og det er en ærlig sak!