Husholdningen vår har et par par kredittkort, tre faktisk, som vi har gjeld på. Det er ikke snakk om de helt store beløpene men nok til at man irriterer seg over dem og at det er en kjip ekstrautgift å ha hver måned. Nå er det også slik at disse kortene nærmest er umulige å betale ned ettersom renten er så høy på dem. I de siste par månedene har det vært litt trangt rent økonomisk sett og da har vi måttet nøye oss med minimumsbeløpene å betale inn, og da vet man jo nøyaktig hvor tregt det faktisk kan gå – det vises nesten ikke på saldoen at man har betalt inn, og da er det rett og slett en følelse av håpløshet som sniker seg inn.

Men så tok jeg egentlig det steget som jeg hadde planlagt: jeg refinansierte og jeg gjorde det med et forbrukslån. Idiotisk tenker du kanskje, men det er jeg faktisk helt uenig i, for renten på slike lån er jo som kjent lavere enn på et kredittkort.

Jeg brukte en meglertjeneste for å få hjelp, og det var egentlig ganske fornøyelig. Jeg krysset rett og slett av for at jeg ville refinansiere, fylte ut hvor mye gjeld jeg hadde, samt de øvrige opplysningene om min økonomi. Deretter sendte jeg bare inn og i løpet av noen få timer hadde jeg fått et tilbud på bordet som var betydelig bedre enn gjelden på kortene.

Dagen etter var pengene på plass, og jeg innfridde kredittkortgjelden å de tre kortene. Så nå er det faste avtalte avdrag hver måned i et par år, og så er jeg ferdig med den gjelden – og til en betydelig bedre pris enn det jeg betaler i dag. I tillegg var det så utrolig enkelt og gjennomføre, og som om ikke det var nok så unngår jeg å få de tre vinduskonvoluttene i posten hver bidige måned.

Litt mer orden, litt mer økonomisk gunstig.