For en 10-15 år siden var undertegnede ekstremt opptatt av musikk og jobbet til og med i en av filialene til Platekompaniet i Norge. Det gikk mye i rock og jeg hadde sterke meninger om hvordan rock skulle være. Dette er en sjanger som etter min mening dynges ned av utrolig mye dårlig artister, og spesielt det som kommer fra USA er virkelig svakt.

Også innen norsk musikk har jeg ikke bestandig vært så begeistret over det som har kommet ut, men band som Gluecifer elsket jeg og var på utallige konserter med dem. Turboneger var også veldig bra og hadde en suveren konsertopplevelse også med dem en gang i tiden.

I går da vi kjørte hjem fra kinoen med ungene våre, etter at vi hadde sett Paddington, fikk jeg endelig en skikkelig norsk rockeopplevelse i bilen. Radioen sto på P3 og programmet ‘Ruben’ (som forøvrig er veldig bra), da Honningbarna kom på.

Jeg har hørt om dem, naturligvis, men aldri hørt noe spesielt på dem. Jeg begynner jo å nærme meg 40 og det er vel ingen tvil om at musikksmaken forandrer seg, og det er egentlig helt greit. 50 års gamle rockere har vi vel sannsynligvis nok av i Norge i dag.

Låten som ble spilt het ‘Prinser av Sarajevo’, er rykende fersk og var rett og slett kanonbra!

Så til Honningbarna: dette var et godt stykke rockearbeid – akkurat slik jeg liker det. Tro og enighet til Dovre faller!

Spill av låten i Spotify-spilleren under.