Jeg skal i dag sende noen tanker til våre yngste landsmenn, og da er det nasjonens barn og unge jeg tenker på. Hvordan skal det egentlig gå med dem fremover? Det er to ting jeg her tenker på: nettbruk og bruken av penger.

De er bortskjemte… det er ingenting å legge skjul på. De er i tillegg i ferd med å bli skikkelig late og giddaløse, og noen skikkelige slappfisker som er fysisk svake og ikke gidder å gjøre noe som helst. Dette er kanskje et i overkant dystert bilde å tegne over våre unge, men er det ikke blitt slik i stadig større grad? Er det ikke slik at de ofrer utetiden for å sitte å se på YouTube, tv-serier, spille og Skype med andre? Burde de ikke heller møte andre bekjente ansikt til ansikt og heller finne på noe i felleskap?

Jeg mener bestemt at det burde være slik, og akkurat dette gir jeg meg ikke på. Det eneste jeg ser ungdommen gjøre er å sitte å sende snapper av seg selv til hverandre. Gud hjelpe meg vel for et liv de lever. Jeg har sett fotballkamper med barn hvor størstedelen av spillerne knapt klarer å løpe ordentlig som en følge av at de er så lite i fysisk bevegelse. Jo du, dette skal bli en flott gjeng og jeg gleder meg virkelig til de skal overta landet…

Også er det dette med de høye kravene de har. De skal ha alt det beste, om så foreldrene må la være å kjøpe seg selv klær den neste måned. Alle de andre har jo de skoene så da skal jeg også ha de skoene! Jeg spyr og blir fysisk uvel av denne holdningen, og det er foreldrene som har størsteparten av skylden. Nøkternhet er tydeligvis et fremmedord i vårt vokabular, så da får det vel bare bli slik da. Det ender vel opp med at vi får en generasjon som skal livnære seg på forbrukslån og slike ting, og jeg sier da helt til slutt: til lykke på ferden – dere aner ingenting om hva livet bringer dere!

Såh, dagens utblåsning er over.