Mennesker som skaper arbeidsplasser er til stor inspirasjon for meg og jeg mener det må være et uttalt mål å dyrke frem flere slike gründere her til lands. Vi beveger oss mot en tidsalder hvor oljen etter hvert ikke vil la oss få den soveputen for økonomisk utvikling som vi faktisk har i dag, og da er det viktig at det gror i norsk næringsliv.

Det trenger ikke å være det helt store det er snakk om. Det trenger ikke være genialt. Det trenger ikke være noe banebrytende som verden knapt har sett før. Det eneste man trenger er personer som har en ‘go’ i seg og som ønsker å skape noe, og da er det viktig at forholdene legges til rette for nettopp dette. Hva ellers har man for eksempel innovasjon Norge til? Tenk bare på mannen som står bak Netthandelen, Einar Brandsdal. Han har gått gjennom tøffe perioder hvor han har lån millionbeløp hos sin bestefar for å sikre seg rettighetene til å drive bedriften videre, og som har lykkes så til de grader. Det er slike folk vi må fostre flere av og som skaper massevis av arbeidsplasser i Norge.

Men som jeg sa: det trenger egentlig ikke å være så voldsomt. Man kan være sin egen lykkes smed. Går du med et spennende prosjekt i tankene? Hvorfor ikke begynne jobben med å realisere det? Hva er det som skal til? Hvor mye penger har du behov for? Har du tatt deg tiden til virkelig å tenke seriøst på dette? Har du en stor eiendom som ligger brakk? Hvorfor ikke starte den campingplassen som du så lenge har hatt lyst til å realisere og som du virkelig har troen på vil fungere? Det er slike tanker som må få lov til å vokse seg moden og som du må ta på alvor! Bygg deg sakte opp over tid, gjerne samtidig som du jobber i en annen stilling, og ta steg for steg inn mot en jobb hvor du er din egen sjef.

Det kan bli det beste valget du noen gang har gjort, for å hoppe i full fart ut i det store intet trenger ikke å være så skummelt som du kanskje hadde trodd på forhånd!