I mitt forrige innlegg skrev jeg at en tur til USA var i emning og at jeg hadde utrolig lyst til å oppleve landet hvor alt er så stort, men nå er jeg ikke like sikker lenger. Jeg har faktisk begynt å bli litt engstelig kjenner jeg, og det er naturligvis urolighetene som finnes over hele verden som preger min sinnsstemning. Vi har terrorangrepene i Brussel og i Lahore, vi har flykapringen i dag og vi har skytingen på Capitol Hill i går. Hvordan i alle dager skal dette gå? Menneskene, som etter alle solemerker er verdens mest destruktive skapninger er i ferd med å rasere denne planeten på absolutt alle måter!

Det finnes ingen trygge havner noen steder og det er jaggu ikke så rart at man blir engstelige av all elendigheten som pågår. Det er kanskje like greit å legge turen til Stordal for å oppleve en liten bit av Norge, som det så traust og solid heter… Kanskje ikke det mest glamorøse man kan gjøre, men i nøden spiste fanden fluer.

Det blir vel til at man coaster nedover kysten i en liten bil på jakt etter skjulte naturperler, og det kan vel bli flott det også tenker jeg, selv om det ikke var helt det jeg hadde hatt i planene mine. Men én ting er jo bra: Norge sliter jo litt med økonomien, og jeg tror det kunne vært bra hvis vi la igjen litt mer penger hjemme i feriemånedene. Det kunne føre til en uventet og fin vekst i inntektene våre, og kanskje hjulpet til med å holde enda flere av oss i arbeid enn det som er fryktet.

Nei, dette ble bare surr og babbel fra en type som er litt oppgitt over hvordan menneskene behandler hverandre rundt omkring på planeten. Hvert mennesker er sin egen borg, og det er bare tenkte sikkert og trygt fremfor å ta noen store sjanser – en storbyferie blir det i alle fall ikke.