Jeg må si det: reklame fascinerer meg virkelig og at det er en kunstform som er vanskelig å beherske er det ingen tvil om! Når det lykkes er det utrolig givende å se på, mens når det mislykkes er det en skikkelig grusom opplevelse å overvære – for å si det mildt!

Så hvilken reklame foretrekker jeg? Mja, jeg ligger nok et sted hvor det er TV og trykket reklame som er favoritten. Og når det gjelder tema er jeg altetende: om det gjelder båtlån, biler, sykler, symaskiner eller hva som helst, spiller ingen rolle: god reklame er god reklame uansett! Reklame på radio ønsker jeg nesten ikke å snakke om engang for noe så forferdelig dårlig skal man lete lenge etter. Å formidle noe over radio på denne måten er nærmest umulig, og i 9 av 10 tilfeller høres stemmen ut som en erson som i vill desperasjon prøver å prakke på oss noe! Det er minimalt med troverdighet og det er uhyre irriterende – det er muligens derfor jeg aldri hører på Radio Norge eller dess like.

Vel, det har vært mange forskjellige favoritter opp igjennom tidene på reklamefronten, men jeg må nesten få lov til å trekke frem reklamene fra fiskematprodusenten Lofoten. ‘Hold i Torsken’ har blitt et begrep som har spredt godt om seg og er en herlig vri på fiskens fantastiske egenskaper – bare det å holde i torsken hjelper på det aller meste – og da alt fra kjærlighetssorg til akutte smerter. Fantastisk laget og et nydelig tilskudd på den norske reklamehimmelen.

Jeg håper det kommer flere og nye spennende reklamer i fremtiden, for dette er noe som virkelig opptar meg. Jeg er en av de få i heimen som liker å kikke på reklamefilmer, og når det kommer nye gode tilskudd er det nesten så det er fest i stua!

Nåvel, så entusiastisk er jeg kanskje ikke, men moro – ja, det er det!

Under ser du en av Lofotens reklamefilmer – Deilig!