Det er ikke bare én vei til Rom – det er noe som er helt sikkert!

Det er mulig å leve av utrolig mye rart, og det er knapt tall på hvor mange som har prøvd å skape seg et levebrød ved å formidle musikk i en eller annen form. Det første man tenker på er som regel å starte og drifte en platebutikk, men som alle vet har de mange små platebutikkene vi hadde tidligere i Norge blitt skvist ut av markedet. Det er flere grunner til at det har blitt slik, men at store aktører som Platekompaniet har hatt stor innvirkning er hevet over enhver tvil. Internett og streaming er også en grunn til at dette markedet er vanskelig å komme seg inn på.

Det finnes imidlertid andre måter man kan leve av musikk på og det å for eksempel skrive om musikk gjennom en type musikkblogg eller lignende kan være en grei vinkling. Dette trenger ikke koste all verden og du trenger bare et lite lån til bedrift for å kunne gjennomføre dette. Det er bestandig bra å ha ting på stell hvis man tenker på å leve av noe, og å ha en egen bedrift legger litt ekstra tyngde i et prosjekt. Å ha et AS i bakhånd vil kunne være gunstig på flere måter, og spesielt ved innkjøp av datamaskiner og annet utstyr som man har behov for vil dette være kjekt. Ved innkjøp av nødvendig utstyr kan man få momsen fratrukket og dette vil kunne utgjøre betydelige beløp. Du har jo for eksempel bruk for en datamaskin, en skrivepult, en kontorstol og kanskje en telefon. Det er mye man har behov for når man driver egen bedrift, og dette skal man bestandig være klar over.

Så å leve av musikk er selvsagt mulig, og ved å drive en god nettside har du muligheten til for eksempel å skaffe deg inntekter gjennom sponsorer eller ved å henvise kunder til platebutikker på nett.