Spørsmålet i overskriften er muligens litt uklar, men med LOTR mener jeg altså Lord of the Rings, eller Ringenes Herre på godt norsk. Mange har utvilsomt sett filmene og det er i hvert fall mange som har lest de tre legendariske bøkene fra JRR Tolkien. Personlig holder jeg bøkene for å være bedre enn filmene og grunnen til det er enkel: det ble litt for mye av den deprimerte og nedtyngede Frodo som rullet med øynene og litt for lite av andre ting. Bøkene hadde en enorm iboende magi, for å si det slikt, og man hadde mange festlige karakterer der som var enormt godt skildret. Filmene er jo naturligvis fantastiske de også, men det er jo en regel som sier at filmene sjeldent kan rettferdiggjøre boken – unntaket er kanskje Gudfaren-trilogien.

Vel, det var da ikke dette som var hovedpoenget mitt i denne teksten, og det jeg ville si var at hvis du likte LOTR så har du faktisk en mulighet til å gjenoppleve magien. Det jeg snakker om er faktisk rollespill, noe du kan lese mer om her, og dette er egentlig en spillform som muligens har gått litt tapt i Norge de siste årene. Da jeg var siste års elev på videregående var vi en gjeng som brukte å samles en gang i uken eller så for litt spill, og ett av de meste populære rollespillene var det som var basert på Tolkiens verden – og gikk under navnet Middle Earth Role Playing, forkortet MERP.

Her fikk vi fritt utløp for fantasien vår og kunne være akkurat de karakterene vi ville. Dette var midt i en hype rundt dette temaet og det var naturligvis lenge før det ble snakk om å lage filmer av bøkene. Filmene så vi inne i hodene våre og vår flinke game master fikset de utroligste handlinger når vi spilte. Et veldig morsomt minne er det i alle fall, og hvis du er en av de som elsker disse bøkene så kan kanskje dette være noe for deg?

Bare et lite tjuvtips nå i juleinnspurten, og kanskje et tips til underholdning i høytiden!