Det er hardt å være mann, sies det, og i noen tilfeller kan det kanskje være det. Ikke det at jeg klager, å nei, på ingen måte!

I forrige artikkel snakket jeg litt om Danmark og litt forskjellige ting omkring dette, og jaggu fant jeg ikke enda flere sider der som hadde godt innhold. Norske blogger og nettsteder synes jeg ofte er kjedelig og selv om politikk er et viktig tema så er det faktisk grenser for hvor mye jeg gidder å lese om det. Politikere er bare løgnere uansett.

Vel nok om det. Livet som mann! Hva dreier det seg om? Vel, jeg har noen betraktninger, og jeg ønsker å snakke om dette med kropp. Det er ingen tvil om at kvinner i stor grad opplever kroppspress i det kompliserte og brede mediebildet vi har i dag, og det er naturligvis forferdelig trist at mange lar seg påvirke av dette i stor grad. Det er en synd og en skam, men slik er det.

Hvordan har vi menn det da? Er vi utsatt for kroppspress? Ja, jeg vil jo påstå det, dog kanskje ikke i like stor grad som kvinner, men ja: menn utsettes også for kroppspress. Man blir jo litt satt ut når Ronaldo vrenger skjorta av seg og viser Adonis-kroppen sin! Man titter ned på sin egen mage og stikker fingeren i den og finner et solid lag med underhudsfett. Det er nå én ting. En annen ting er Dressmann-reklamene som blir på et noe annet vis. Firskårne, kjekke, staute menn med tredagers-skjegg og perfekt hår! Pokker også, aldri om jeg ser slik ut!

Kaster kona lange blikk mot skjermen? Mmmm, jeg vet ikke, men i så fall skjuler hun det godt, og det er egentlig helt greit for meg. Sånn er det bare, og et øye vil alltid få lyst til å hvile på noe som er pent.

Men, når det er sagt: jeg tror menn er litt flinkere til bare å gi beng. Rett og slett å tenke: jaja, jeg driter nå i det. Kroppen min ser ut som den gjør! Kom an jenter, gjør det samme – det er faktisk ganske enkelt!

Jeg skulle bestemt mene at jeg tilhører den type menn som vi ser til høyre! Vel, sånn er det…

Kroppspress menn