Igjen skal jeg komme på banen her og bryte av meg noe fornuftig, som de så treffende sier nordpå. Har jo vært overvettes interessert i økonomi i det siste og jeg skal i bunn og grunn fortsette med akkurat det. Jeg er som kjent nokså musikkinteressert og handler derfor nye ting og tang fra tid til annen – også nye instrumenter. Som gitarfrelst blir man jo aldri helt fornøyd, og derfor må samlingen utvides og av og til byttes ut. Dette medfører en del netthandel og nå tenkte jeg at jeg skulle opplyse de som ikke har blitt opplyst om dette før. Det kan godt hende at absolutt alle vet hva jeg snakker om og at jeg taler for døve ører, men det får så være: Jeg bruker kredittkort til netthandel.

Nå bruker jeg det ikke til finansiering i den forstand at jeg betaler ned over flere måneder, men det jeg mener er at jeg bruker kredittkortet til å gjennomføre selve betalingen. Når det jeg har kjøp er betalt overfører jeg deretter tilsvarende pengesum fra sparekontoen min til kredittkortkontoen slik at den er i null igjen. Det er som du sikkert skjønner kun selve betalingsmetoden som jeg er ute etter å forklare her, og da er det altså kredittkortet som gjelder. Når jeg handler varer på nett så forhåndsbetaler jeg dem jo, og jeg har jo strengt tatt ingen garanti for om jeg blir svindlet, ikke får varene, selgeren går konkurs og så videre. Det er en hel del if’s and but’s ute og går, og derfor sikrer jeg meg ved å betale med kredittkort, for hvis noe går galt så får jeg pengene refundert av banken. Det er egentlig det hele, og hvis du også handler mye på nett må du derfor huske på å bruke kredittkortet. Det kan komme til å spare deg for masse penger, men ikke bruk det som en lånekonto – til det er rentene altfor høye.