Paddington stilte vi oss umiddelbart skeptisk til da vi hørte at den kom på kino, og tenkte umiddelbart barnslig film for småunger.

Vi kikket på traileren og ble umiddelbart positivt overrasket og tenkte at denne må vi kikke litt nærmere på. Vi tok med oss barna våre og lusket innom kinoen i går, og våre ferskeste antakelser var korrekte. Paddington var virkelig en fin familiefilm og for de voksne var det en aldri så liten undervisning i medmenneskelighet og hjertevarme, og dette er nok noe de aller fleste av oss har bruk for fra tid til annen.

Filmen hadde som sagt masse varme og mye humor, og faktisk en god del nervepirrende scener både for voksne og barn, og det er ikke tvil om at den slo an hos barna. Og skal vi være helt ærlige så syntes også vi at dette var vel anvendte penger.

Kort fortalt om filmen – SPOILER: Paddington bor sammen med sin tante og onkel i det mørkeste Peru, og disse er naturligvis også bjørner. Disse to eldre bjørnene har for mange år siden hatt besøk av en engelsk oppdager som de fikk god kontakt med, og han fortalte dem at de alltid ville være velkomne til England ettersom gjestfriheten var stor der.

Etter et jordskjelv ødelegges den lille familiens hytte og onkelen dør. Tanten ber Paddington rømme til England for å finne seg et hjem der, og den lille bjørnen sniker seg ombord i en båt. Når han ankommer England oppdager han at han ikke er så velkommen som han hadde forestilt seg men en familie forbarmer seg over ham. Det blir stridigheter innen familien om hva som skal gjøres med bjørnen, og de bestemmer seg for å finne ut mer om denne oppdageren. Her starter forviklingene ettersom oppdageren er død, og at datteren hans er en ondsinnet utstopper som har vært ute etter disse bjørnene. Hennes far ble nemlig sparket ut av oppdagerforeningen ettersom han ikke hadde tatt med seg et utstoppet eksemplar av bjørnene hjem da han kom fra turen sin.

Datteren ønsket derfor å gjenopprette familiens ære og dermed starter jakten på Paddington da hun får nyss i at han har kommet til England!

Mer enn dette sier vi imidlertid ikke: løp og se, og ta med barna!