Påskeferien nærmer seg med stormskritt og det er på tide for oss gudfryktige nordmenn å feire Jesu død og oppstandelse… vel, om det ikke akkurat er dét som står i tankene våre så er det i alle fall noen etterlengtede fridager som skal feires, og det er det nok utvilsomt mange som har bruk for.

Familie påske spill

Å spille spill med familien hører påsken til!Okei, påsken er en høytid som står sterkt hos oss, og det er mange tradisjoner som skal holdes i hevd. Det er påskeegg, det er skiturer, det er kakao, det er appelsiner, det er Kvikk Lunch og sist men ikke minst så er det en tid for spill med familien! Sistnevnte er egentlig en litt morsom tradisjon og det er utvilsomt artig å samle seg rundt bordet på påskekveldene og få opp stemningen med noen festlige spill. Dette kan være brettspill av ymse slag men også kortspill i forskjellige fasonger.

Grunnen til at slike kvelder ofte kan bli moro er at man i en familie som regel er forskjellige mennesker hvor noen elsker å vinne, noen hater å tape mens andre er med å spille bare for å stille opp. Uansett kan det bli skikkelig fyrrig stemning når spenningen står på og dette er kanskje noe av årsaken til at denne aktiviteten er så morsom. I tillegg så er det jo utvilsomt slik at man har litt ekstra tid til overs i denne tiden og at man rett og slett kan slappe av og være litt lenger oppe om kveldene og ikke behøve å tenke så mye på dagen etterpå!

Så hvis du lurer på hva dere skal gjøre i påsken så er min personlige anbefaling å pusse støvet av noen gamle spill dere har eller rett og slett stikke i bokhandelen og kjøpe noen nye. En kortstokk lar seg som sagt også høre og det kan saktens være greit å variere litt fra tid til annen.

Uansett så er det greit å være deltakende sammen med ungene, hvis man har noen da, og gi dem påsketradisjoner som de tar med seg inn i voksenlivet!

Sjekk anbefalingene fra TV2 i dette intervjuet med en ansatt i Brettspillguiden!