Livet tar sine egne forunderlige veier fra tid til annen, og det tror jeg nok at de aller fleste av oss har kjent på. Pussig nok, så kan man må veldig mange rare og egentlig paradoksale måter havne i en situasjon med gjeld når man egentlig skulle tro at det ikke skulle være mulig.

Denne artikkelen tar opp temaet, og faktisk er dette til tider underholdende lesning. Jeg har referert til et par av punktene bare for at du skal se hvor snurrig livet vårt kan utvikle seg til å bli.

Å endelig få seg en jobb kan faktisk føre deg ut i økonomiske problemer, utrolig nok! Tenk tanken: du har levd på ‘brød og vann’ i lang tid og søkt på en masse jobber uten å få napp. Endelig slår lykken til og du sikrer deg en jobb som skal stabilisere den usikre økonomiske tilværelsen du befinner deg i. Lykken smiler til deg, men må den ene skulderen din sitter en liten djevel som hvisker: ‘nå kan du bruke mer penger’, og det er nettopp det du gjør! Det er en læresetning som sier at jo mer penger man har jo mer penger bruker man, og når man har en inntekt så har man plutselig råd til et forbrukslån eller et kredittkort – og vi vet som sagt at for den som ikke kan håndtere penger så er slike finansieringskilder rene giften!

Å kjøpe bolig som en følge av at man endelig har fått inntekt er som regel en positiv ting, men også her er det feller å gå i. Et boliglån kan bli selve marerittet hvis du plutselig blir arbeidsufør eller du opplever at rentene skrus opp! Hva gjør du da? Plutselig blir boligdrømmen et aldri så lite mareritt og da er gode råd dyre.

Dette er bare et par av eksemplene vi finner i den nevnte artikkelen og det er ingen tvil om at det er mange feller å gå i når man får penger mellom hendene – så selv om dette i utgangspunktet er positivt skal man allikevel fortsette en restriktiv tankegang når det kommer til bruk av penger!