Hva tenker du om skadefryd? Er det berettiget å føle slike ting? Kanskje i noen tilfeller vil du si? Skadefryd er bedre enn ingen fryd var det et klokt menneske som sa engang, og det kan kanskje være noe i det? I hvert fall ligger det nært til menneskets natur å føle det slik, og vi er vel kanskje litt smått ondskapsfulle fra tid til annen.

Når vi nå snakker om skadefryd: hva synes du om at Sverige nå faktisk ser ut til å somle bort en EM-plass som i utgangspunktet skulle være en liten spasertur i parken? Østerrike topper suverent etter å ha knust svenskene 4-1 på Friends Arena i Sverige, og de etterlot seg et helt svensk folk i sjokk. Avisene er ikke nådige i dag og det ser ut til at trener Erik Hamrén har fått seg en skikkelig stygg skrape i lakken. Manglende glød og en dårlig evne til å skape engasjement ser ut til å begynne å gå svenskene på nervene, mens situasjonen er en ganske annen i Norge pr. i dag.

Sluttspill-drømmen lever i beste velgående og det er nesten ikke grenser for den ufattelige optimismen seirene over Bulgaria og Kroatia gav oss. Kroatia-kampen var forøvrig en match for lærebøkene og det er fryktelig lenge siden jeg lot meg imponere så grenseløst over et norsk lag som har opplevd en god del motgang – spesielt etter bortekampen mot Kroatia og hjemmekampen mot Aserbajdsjan.

Nå venter Malta hjemme og sterke Italia borte, men mange hevder allikevel at vi har en god mulighet til å direktekvalifisere oss til EM i Frankrike neste sommer. Italia er ikke det laget de engang var og akkurat det er vi nødt til å benytte oss av. Det er en ting som gjelder der nede og det er å jobbe like knallhardt som vi gjorde mot Kroatia og å ta de mulighetene vi vet vil komme. Dette blir en ufattelig spennende høst!

Kvalikplassen er uansett nesten helt bankers, og det er vel bare syltynn teori som kan ta fra oss den!

Har du tenkt å bestille en billett og reise til Frankrike hvis vi kvalifiserer oss? Stikk innom denne siden for å lære litt mer om finansiering, deriblant bruken av forbrukslån.