Jeg interesserer meg for mye forskjellig rart, og deriblant økonomi. Dette har jeg kanskje vært inne på tidligere, men det er en ting jeg har lyst til å komme på banen med, og denne gangen gjelder det lån.

Det kom nylig fram i media at det er store forskjeller i prisen på kredittkort, og det samme gjelder for alle typer lån – og da snakker jeg om alt fra boliglån til forbrukslån. Dette er naturlig og en del av markedets krefter. For den vanlige mannen i gata er det derfor vanskelig å orientere seg i de forskjellige tilbudene ettersom det finnes så ekstremt mange. Dette fører til at man ofte bare er lojal og går til den samme banken som man alltid har vært kunde i selv om det er grønnere gress på den andre siden.

Vi er rett ut sagt litt sløve når det gjelder akkurat dette, og det kan vi som om andre ting som for eksempl mathandling, forsikringer også videre og så videre.

Når det gjelder for eksempel boliglån så finnes det imidlertid løsninger som kan hjelpe deg med å finne det billigste alternativet, og slike tjenester er det lurt å benytte seg av all den tid de er gratis.

Kort fortalt handler det om at tjenesten jeg har linket til gjør det enklere for deg å lånefinansiere det du måtte ønske. Det innebærer blant annet at du kun behøver å sende inn én enkelt søknad, men at denne søknaden samtidig sendes videre til flere forskjellige banker. På denne måten oppnår du samme effekten som om du selv hadde måtte søke til hver enkelt bank. Dette gjør det betydelig enklere for deg samtidig som du sparer tid og penger. Det er ikke alle som er klar over at dette tilbudet eksisterer og dermed er det mange som faktisk taper penger på lånene sine. Og ser man på det over flere år er det ingen tvil om at det kan bli betydelige summer – spesielt hvis man tenker på huslån.