Vi føler oss som vanlig ung til sinns og må derfor med jevne mellomrom henvende oss til våre unge lesere. Denne gangen gjelder det økonomi, men hold an: det er ikke så kjedelig som det høres ut som!

Unge mann og unge dame: økonomi er viktig for dere, og det skal dere bare lære dere like godt først som sist. Spesielt gjelder dette i de periodene av livet når dere går på skolen – slik denne artikkelen viser.

Det er plenty med fallgruver som venter på dere i de kommende årene. Dere får kanskje deres første stabile ekstrajobb med stabil inntekt og dere før kanskje stipend jevnt inn på kontoen hver uke. Det er så mange feller som man kan gå i i denne tiden og det er ekstremt viktig at man tenker økonomi i ett og alt. Husk at stipendet ditt skal vare i 30 dager og i løpet av disse tretti dagene skal du ha både mat og drikke (ikke øl!), kanskje noen nye klær fra tid til annen samt at husleien skal betales ned!

Dette er utgifter som du har som du må forholde deg til og vi skal fortelle deg hva den største faren med det rent økonomiske du gjør er. Kjøp av varer på avbetaling!

Går du inn på Elkjøp eller på en nettbutikk og kjøper tv, stereo, pc, spill, hodetelefoner, dvd’er og alt mulig på avbetaling tar det ikke så veldig lang tid før økonomien din går på en smell. Da risikerer du både betalingsproblemer, inkasso og betalingsanmerkninger som vil kunne hefte ved deg i lang tid fremover. Husk at du med en betalingsanmerkning ikke engang får opprette deg et nytt mobiltelefonabonnement!

Det er derfor særdeles viktig at du tenker deg godt om i studietiden og heller sparer så mye penger som du kan slik at du kan legge opp en liten egenkapital til du skal kjøpe din første bolig!