Kjære pensjonister og dere som står like ved dørstokken til å bli det: Godt jobbet og vel fortjent pensjonisttilværelse! De aller, aller fleste av dere har gjort en framifrå innsats for å bygge landet og for å gjøre det til det det har blitt i dag. Så er det bare å håpe at vi som kommer etter klarer å forvalte arven på en god og fornuftig måte. Vår jobb blir å ta vare på det som er gitt oss og å sørge for at det ikke brytes ned på noen måte, og det er ingen tvil om at det er mange utfordringer i vente. Men; dere bygde opp landet bortimot fra null og niks til det paradiset det er i dag, så hvis dere klarte det så kan ikke vi være noe dårligere heller!

Disse ordene mener jeg av hele mitt hjerte og jeg unner virkelig mennesker som har jobbet et helt liv å endelig få kunne legge inn årene og kun tenke litt på seg selv og sin nærmeste familie. Men det er viktig at dere som er pensjonister virkelig nyter liver, at dere skyfler på i fulle drag av alt det dere kan tenke dere å gjøre! Skjem dere selv bort, reis på ferieturer, opplev dét dere ikke har hatt tid til å oppleve før! Det er en hel verden der ute, og den bare venter på å bli erobret.

Ikke barrikader dere inni huset, men bryt grenser og bruk den velfortjente fritiden på en god måte. Har du penger til overs? Hvorfor sitte i Norge på vinterstid å fryse seg halvt i hjel når man kan sitte på en balkong i syden og nyte varmen og noe godt i glasset? Det er jo dette livet handler om, det å kunne unne seg selv det aller beste når man går ut av tjeneste!

Du har jobbet et helt liv, så nå er det virkelig på tidene å høste fruktene av alt det du har sådd!