Nå skal jeg avsløre litt om hva jeg har tenkt over en periode på mange år: jeg har lyst til å reise og oppleve en hel uke i New York på et fantastisk flott hotell! Høres ikke det bare helt magisk ut? Jo, jeg skulle da mene det, og nå er det like før jeg har lyst til å realisere disse planene for alvor.

Hva er det som er så fristende med New York? La meg få snu på spørsmålet litt: hva er det ikke som er fristende med denne byen!? Herregud altså, det er jo alle moderne byers mor det her er snakk om! Det er jo verdens finansielle og kulturelle hovedstad – uten tvil! Å oppleve denne byen burde være noe som alle mennesker satte seg fore en eller annen gang i livet, og vi vet jo samtidig at amerikanere flest er veldig hyggelige og hjelpsomme mennesker, så det skulle ikke by på noen spesielle utfordringer på den fronten heller. Tenkt deg bare å kunne sitte på en skikkelig diner og nyte et deilig klassisk amerikansk måltid.

Har du noen gang sett bildet Nighthawks som ble malt av Edward Hopper i 1942? Bildet ble populært kalt Nighthawks at the diner, og det er den samme tittelen som Tom Waits første live-album – klassiker forøvrig.

Nettopp dette bildet fanger litt av selve grunnsjelen til USA, og det er nettopp denne sjelen jeg kunne tenkte meg å oppleve gjennom å besøke denne verdensmetropolen. Det er rett og slett bare nødt til å bli bra! Det er rett og slett bare nødt til å bli en glitrende opplevelse! Jeg har lyst til å oppleve det og jeg skal gjøre det før eller siden – og da aller helst før!

Så det er bare å begynne å spare og legge seg opp en plan for det man ønsker å oppleve – dette tror jeg kan komme til å bli helt fantastisk.